Home

O NAMA
Logotip iz 1989. godine


"Radio 103" je prva privatna radio stanica u Subotici, Vojvodini, Srbiji i Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji (SFRJ).

Naš program prvi put se čuo 3. oktobra 1989. godine. Od tada je prošlo 27 godina i više ništa nije isto!

Duže od dve i po decenije podržavan je od onih koji imaju pozitivan stav o nesumnjivoj potrebi postojanja medija kojima je inovativan i uvek svež visokokvalitetni sadržaj prioritet. Istovremeno, kritikovan je i osporavan od strane retrogradnih snaga koje su prepreka razvoju modernog i prosperitetnog društva.

"Radio 103" je svoj ugled i uspeh stekao isključivo ispravnim i znalačkim, dakle jedino mogućim pristupom bavljenju radiodifuznom i medijskom delatnošću. U društvenom okruženju u kom je nastao i u kom se razvijao, takav način shvatanja medija i bavljenja medijskim poslom predstavlja opasnost delu društva nespremnom da podrži kvalitet kao jedino merilo uspešnosti i jedini zalog za kvalitetnu budućnost. U to održanje kontinualnog kolektivnog propadanja uključeni su, nažalost, i mediji kojima manjka osećaj za esencijalno u ovom poslu. Ali, njih su i birali oni kojima je opšti interes podređen ličnom a kolektivna propast, i lična kao njen deo, neshvatljiva buduća posledica takvog postupanja.

Radiodifuzija Srbije danas ogledalo je opšteg stanja u društvu. Iz medijske delatnosti isključeni su najbolji elementi i najbolji kadrovi te ne čudi svekolika propast ovog veoma značajnog segmenta društva. Sve je podređeno medijima koji se ne finansiraju od sopstvenog kvaliteta i rada te oni predstavljaju sastavni deo pogrešno koncipirane strategije. Zanimljivo je da od njih štetu nema samo društvo nego i oni koji takve medije podržavaju i/ili finansiraju jer nekvalitet i nestručnost za rezultat imaju negativan uticaj po one koji tim medijima nepromišljeno daju svoje poverenje.

"Radio 103" od prvog dana za cilj ima uvek nov, svež, drugačiji i kvalitetan program ispunjen autorskim emisijama različitih programskih formi (informativne, obrazovne, duhovne, muzičke, zabavne, komercijalne). Ovako postavljena programska orijentacija od prvog dana od "Radija 103" učinila je veoma zapaženi i slušani radio što svakako ne promiče osetljivim čulima komintenata koji znaju šta žele i sa kim da ostvaruju saradnju na obostrano zadovoljstvo.

U ovom osvrtu nije moguće izostaviti pozitivan stav javnog mnjenja, što prirodno rezultira konstantnim povećanjem slušanosti i izuzetnim prijemom od strane auditorijuma koji podržavaju radio u svakoj novoj akciji.

Proizvodno-tehnička baza je u stalnom unapređivanju i u završnoj fazi izgradnje su tri nova studija za produkciju i emitovanje programskih sadržaja. Uz one sadržane u osnovnom audio signalu emituju se i RDS informacije, direktni radio prenosi realizuju se u stereo tehnici a za slušoce koji nisu u mogućnosti da program prate putem radio prijemnika, obezbeđen je internet striming koji postoji od 2001. godine i uveden je u vreme kada ni nacionalne radio kuće ovakav vid emitovanja nisu imale u svojoj ponudi.

To je "Radio 103" u par rečenica. Oni koji naš rade prate decenijama, znaju ovo. I više od toga! Oni koji ne znaju, nalaze se na pogrešnoj strani.

Posle svega navedenog, a to je tek najvažniji deo istorije duge četvrt veka, samo po sebi se nameće pitanje, kuda dalje?

Odgovor je nedvosmisleno jasan. U nova osvajanja koja ovaj poziv omogućuje u interesu boljeg i kvalitetnijeg radio programa i naprednijeg i zdravijeg društva!


                                                                                                      Nebojša Njagujević

                                                                                                Direktor i gl. i odg. urednik

Povezani linkovi:

ISTORIOGRAFIJA

Nebojša Njagujević
RADIO 103
Georgija Dimitrova 11
24000 Subotica

Marketing: +381 (0) 24 / 580-440
Studio: +381 (0) 24 / 555-103